tisdag 13 april 2021

Min nya hälso"resa" del 19; steppin' up my game!

Men nu serru! Nu kommer det ett nytt blogginlägg allaredan! 😉 😄 Inga 10 veckor emellan den här gången! Och idag kommer det att handla om hälsa i allmänhet och min hälsa i synnerhet!

Sen förra uppdateringen om min nya hälso"resa" så har jag fortsatt att gå hos Jennifer på Juicy Healing. Inte riktigt lika ofta av olika anledningar men förutom två av veckorna när det inte blev nåt alls har jag iallafall gått minst 1 gång i veckan. Senast jag var där var igår. Då fick jag lymfmassage. 

Som jag hintade om i förra blogginlägget så händer det inte så mycket, men de positiva sakerna som har hänt under alla behandlingarna kvarstår åtminstone.
Men det här med vikten... Suck... 😢

Som jag skrivit om förut så behöver man ha fungerande njurar för att de ska orka filtrera ut alla gifter som frigörs under behandlingarna och mina njurar har ju visat sig vara lite så där... d v s inte tillräckligt bra. Självklart funkar de ju hjälpligt - annars hade jag ju varit jättesjuk och fått gå på dialys, men uppenbarligen funkar de inte tillräckligt effektivt för att klara de mängder av gifter som frigörs av behandlingarna i och med att gifterna finns i fettet som frigörs. MEN; jag kan ju inte skylla allt på mina stackars njurar! Levern har också stor betydelse för avgiftning av kroppen!
I vilket skick min lever är har jag aldrig undersökt, men redan min mamma som var astrolog sa att det i mitt horoskop syntes att jag måste vara extra rädd om min lever. Jag har även ganska mycket leverfläckar vilket är en indikation på att levern inte jobbar optimalt. 

Anthony William - The Medical Medium - skriver och pratar mycket om levern och om hur viktigt det är att vi hjälper vår lever att avgiftas. Levern är ju det organ som tar den hårdaste smällen med sitt jobb att försöka ta hand om alla gifter vi får i oss från luft, vatten, mat, dryck och sånt vi smörjer in huden med. En väl fungerande lever är också nyckeln till att kunna gå ner i vikt!

Enligt Medical Medium är fett en av de saker som är svårast för levern att ta hand om, så det här med att leva på LCHF som jag gjorde i 4½ år var nog inte så listigt... Det kanske inte är så konstigt att jag inte gick ner i vikt på den dieten!?!
Är du intresserad av vad mer Medical Medium säger om hälsa så tycker jag du ska gå in på hans hemsida som jag länkade till här ovan och läsa mer. Kolla gärna in hans böcker också - där skriver han så oerhört mycket intressant!

Men jag då? Vad ska jag göra? Jo, min plan är att försöka att bara äta fettfritt, saltfritt och raw nu en tid. Hur länge får vi se... Jag tänker att åtminstone en vecka borde jag klara och efter det tar jag det från dag till dag. Idag är dag 2. 😊 

Ekologisk selleri!

En annan del av planen är att börja dricka sellerijuice igen. Jag har inte gjort det på jag tror över 1 år! Sellerijuice är Medical Mediums främsta tips på hur man läker sin kropp! Synd att det är så äckl... hrrm... väldigt lite gott menade jag! 😜 Men man vänjer sig...

Medical Medium säger att sellerijuice ska drickas på tom mage utan nånting annat inblandat - inte ens vatten! Dessutom ska man dricka minst 16 ounces vilket motsvarar ca 4,7 dl. Det har jag gjort nu i 2 dagar! 

Knappt 5 dl sellerijuice + pulpan som blev över. 
Medical Medium säger också att det är viktigt att sila juicen ordentligt för i det här fallet är det inte fibrerna man vill åt! Tvärtom; när fibrerna är bortsilade så blir upptaget omedelbart vilket är viktigt för att juicen ska vara så potent som möjligt! OCH: det är viktigt att sellerijuicen dricks omedelbart! Men åtminstone inom 20 minuter! Min juice stod nog liiiite längre än så i o m att jag höll på att fota. Men vad gör man inte för sina bloggläsare! ♥ 
Här har jag silat juicen med hjälp av en nötmjölkspåse som sprack när jag skulle krama ur mandelmjölk för ett tag sen. Men en halv nötmjölkspåse duger i detta fall! 

Och här är nu den färdiga sellerijuicen! 

Som du ser har den blivit ganska mörk och det är för att den har oxiderat medan jag har fotat. Sen har jag inte världens bästa juicer heller... För att få ut så mycket som möjligt så har jag juicat om pulpan två gånger vilket också både tar tid och gör så att juicen hinner börja oxidera. Men, men... Hädanefter tänker jag inte fota juiceprocessen utan svepa min sellerijuice så fort jag kan! 😊
Förresten så glömde jag säga att efter man druckit sin sellerijuice ska man vänta 20 - 30 minuter innan man äter eller dricker nåt mer. Det funkar fint, för under tiden jag väntar så gör jag min Heavy Metal Detox Smoothie! Men mer om den i ett annat blogginlägg för nu är det här blogginlägget färdigskrivet!

Anneli.

Inga kommentarer: