måndag 5 juni 2023

Hälsouppdatering + odlingsnytt

Ja men då så! Här kommer nu den utlovade hälsouppdateringen! Det är inte så spännande som det kanske låter men lite händer det ju. Den största förändringen är att jag äntligen hittat en ny Homeopat som jag hittills träffat en gång. Jag vet inte om jag får skriva hennes namn så jag gör inte det.

Så här är det: eftersom jag är så vansinnigt trött hela tiden så tar det mig så lång tid att "få tummen ur" och ringa och boka tider t ex. Så även nu med den nya Homeopaten. 
Min gamla Homeopat Renée hade berättat för mig att hon hade kontakt med en annan Homeopat som hon eventuellt skulle ha nåt samarbete med och när jag äntligen nån gång i slutet på februari/början på mars(?) ringde upp Renée och hörde med henne om hon skulle vilja fråga den nya Homeopaten om de kunde ha ett samarbete om mig så lovade hon att ringa och fråga och sen återkomma till mig. På den vägen är det! 

Den 25 april åkte Käre Maken, Renée och jag till den nya Homeopaten för en första konsultation. Vi var där i 2½ timmar(!!!) och under den tiden fick jag tusen frågor om allt från min barndom till olika sjukdomar och olyckor jag genomgått under åren till hur jag är som person till vad jag gillar att äta och vad jag avskyr att äta till... ja, som sagt; tusen frågor! En grundligare anamnes (sjukdomshistoria) har jag aldrig varit med om att nån har gjort på mig! (Jämför det med att gå till doktorn... Just sayin'). 😖😒😧

Trots den gedigna utfrågningen fick jag ännu fler frågor på min mail några gånger men till slut hade hon bestämt sig för vilket Homeopatmedel jag skulle få och det blev: 

Mercurius solubilis Hahnemanni D12.

Den 15 maj damp burken ner i brevlådan och jag kunde äntligen påbörja en ny omgång Homeopatmedicin! 
Idag tog jag 22:a dosen och jag kan rapportera att jag känner väl ingen mirakulös förändring men att trycket jag har haft i mina ögon har släppt, vilket är väldigt skönt! Men; mina sköldkörtelvärden verkar börja krypa neråt! Det är liiite tidigt att avgöra än för jag har bara hunnit ta ett blodprov sen jag började med Mercur (efter att jag ätit den i 12 dagar. Eller 11 egentligen... Jag hade inte hunnit ta den innan blodprovet kom jag på) så det är för tidigt att avgöra hur mycket Mercur har påverkat mig än så länge.
Jag äter dessutom fortfarande skolmedicinen Thacapzol i låg dos (2 tabletter/dag) vilket tvingar ner sköldkörtelvärdena men med Homeopatmedicinens hjälp hoppas jag kunna trappa ner och slutligen helt sluta med Thacapzolen och faktiskt LÄKA min sköldkörtel - nåt som ingen skolmedicin i världen kan göra! Skolmedicin kan bara trycka ner och/eller maskera symptom men det botar inte! Det kan däremot Homeopatmedicin göra om man hittar rätt medel i rätt potens och dos och ger det den tid som behövs (vilket är väldigt individuellt). 

Nu gör jag som loppan och lever på hoppet! På fredag ska jag till Avesta Lasarett och ta nytt blodprov och det känns riktigt spännande! Jag vet inte när jag får tillgång till provsvaret men när jag gör så lovar jag att rapportera till en blogg nära dig! 😛

Över till Odlingsnytt:

Det blev lite förändring från det jag planerade och skrev om i förra blogginlägget. Vi (läs: Käre Maken) flyttade det ena odlingslådan så som jag skrev men; istället för att sätta potatis i den ena och ha pumporna i den andra så "råkade" det bli potatis i båda lådorna. Jag hade väl otur när jag tänkte där... 😜 Nu får Käre Maken göra plats nere i stora landet till pumporna! Eller om jag använder tre av mina odlingssäckar... fast då måste vi köpa mer jord...Hmmm... vi får se hur det blir!
Iallafall: I den första lådan satte Käre Maken fast potatis, närmare bestämt 21 stycken. 

Dessa potatisar kom från en oöppnad 2-kilos påse ekologisk köpepotatis så nu vet jag inte bara antalet nerpetade potatisar utan även vikten av dem vilket ska bli kul att jämföra med vad som grävs upp i höst! Vad jag däremot inte vet är vilken sort det var... Nånting på G... tror jag... 😕 Äsch! Det kvittar! 😌
Käre Maken hämtade mer jord för att täcka potatisen... 
och medan han roade sig med det... 
petade jag ner 23 av våra egna sättpotatisar som är av nån mjöligare sort (vilken det nu är...) 
Käre Maken klagade lite på att jag inte satte potatisen i fina rader (som man tydligen "ska") men rebellen Anneli gör som hon vill och det brukar bli bra ändå! 😂 Hur mycket dessa potatisar väger har jag inte en susning om! De var dessutom mindre än den fasta potatisen i den första lådan så här kan jag bara jämföra antalet potatisar när vi skördar dem. Det får gå det också! 😊
Men jag kom på att det är bra att det blev potatis i båda lådorna och att det är fast i den ena och mjölig i den andra! Det går åt rätt mycket potatis i vårt hushåll och nu blir det lättare att välja sort beroende på om jag ska göra potatismos eller potatissallad t ex. Fast jag är inte så kinkig med det egentligen... men nu KAN jag välja till skillnad från förut när jag bara petade ner vilka sättpotatisar som helst lite huller och buller och alla hamnade i samma hink vid skörden! Jag gillar att ha valmöjlighet! 😎

Ja men då så! Då säger vi väl så för denna gång! Håll koll för fler uppdateringar, för rätt som det är dyker de upp! 😄 ♥-ligt Välkommen tillbaka hit!

Anneli the rebel.

Inga kommentarer: