måndag 19 december 2022

Veckan som gått, cliffhangern och Silva

Veckan som gått har varit... ja, jag vet inte vad jag ska kalla det för... men det har hänt en del grejer som jag tänkt skriva om här på bloggen. Veckan som gått och cliffhangern jag nämnde i förra blogginlägget hänger ihop men Silva hänger med på köpet bara för att jag alldeles nyss tog så söta bilder på henne!
Jag tror att jag börjar med dem så har jag det överstökat! 

Vår underbara lilla pälskling Silva har sån himla skön stil! Både när hon sover och är vaken. Hon är en riktig knaskatt faktiskt! Här väckte jag henne tyvärr när hon låg och sov i en ställning som närmast kan benämnas som korkskruv! Tyvärr hann hon ändra position lite innan jag hunnit fota. 
Sen sträckte hon lite på sig innan hon slutligen rullade ihop sig till en liten boll och somnade om. 
Nu när ämnet Silva är avklarat så går vi raskt över på veckan som varit. Egentligen är det lite mer än en vecka för det började förra söndagen när min Käre Doktor ringde helt oförhappandes!

Han var bekymrad för att mina värden var för låga igen (vilket förklarar varför jag fryser så in i vassen hela tiden och går upp i vikt)! "Antingen får du börja ta Levaxin igen eller så får du ta mindre Thacapzol" sa han.
Gissa vilket jag tyckte var bäst? 😜 Utan att tveka en sekund svarade jag att jag skulle minska på Thacapzolen! Jag har ju bara tagit 2 tabletter/dag av ordinerade 6 tabletter/dag vilket innebar jag på ett bräde halverade dosen! 😄 Passar mig perfekt som är så tveksam till att ta medicin överhuvudtaget!

Han tyckte även att vi skulle träffas irl (jag har bara träffat honom en enda gång; när jag låg inlagd på lasarettet i påskas) och dagen efter ringde en sjuksköterska och sa att Käre Doktorn hade tid att träffa mig på torsdag kl 14.00. Det var förra torsdagen alltså.

Käre Doktorn hade bokat in en hel timme(!) så vi hade gott om tid att gå igenom allt.
Både på telefonen förra söndagen och i torsdags när vi sågs sa han flera gånger att varken han eller hans kollegor kunde förstå hur jag med så lite medicin kunde få så fantastiska resultat att värdena t o m blev för låga! Han har aldrig under hela sin tid som endokrinolog och specialist på sköldkörteln varit med om nåt liknande! 😂
Jag bara skrattade för för mig är ju detta ett kvitto på att homeopatmedicinen jag ätit och mina behandlingar hos Mia på Livsriktig har gett resultat! "Ja, jag kan ju ingenting om sånt där" säger Käre Doktorn när jag påpekar det. 😄 Nä... han kan ju inte det... Läkare blir ju i stort sett bara lärda om mediciner och kirurgi för att hjälpa människor till bättre hälsa. Stackarna.... tänk va de missar som skulle kunna hjälpa deras patienter - biverkningsfritt dessutom! 

Det som är extra roligt med denna min Käre Doktor är att han verkligen är intresserad av vad jag gör för att läka mig! När jag t ex berättade för honom om Crataegisanet jag tar för mitt hjärta så gick han genast ut på datorn och googlade på det! 😍 (Jag skrev om och visade ett foto på mitt Crataegisan i det HÄR blogginlägget).
Jag känner - på riktigt! - att min läkare verkligen bryr sig och är intresserad av mig som patient! Det är banne mig första gången i hela mitt liv! Vilket är rätt sorgligt när man tänker efter...

Men nog om honom och tillbaks till mig! 😉 Nåt annat jag ville berätta här är att jag nu har lyckats dra ner på min hjärtmedicin så att jag bara tar 1 av 6 ordinerade tabletter/dag! + Crataegisanet förstås - och det är det sista jag kommer att försöka ta bort, det är ju iallafall helt naturligt och utan biverkningar! Så hälsomässigt känns det som att det mesta är under kontroll. Nästa blodprovstagning är nu på fredag så i mellandagarna tänkte jag försöka komma ihåg att ringa till medicinmottagningen och förhöra mig om hur mina värden ligger då!

Två saker till tänkte jag berätta när jag ändå håller på att skriva ett blogginlägg:
1. Jag tappade en pytteliten lagning i en framtand och ringde direkt till tandläkarmottagningen och fick tid förra måndagen. Jag var inne hos tandläkaren i exakt 15 minuter, hålet behövdes inte borras - bara slipas till lite och ingen bedövning behövdes heller. När jag kom ut till receptionen och skulle betala höll jag på att smälla av! Straxt under 1.500 kronor ville de ha!!! 😱 Det är ju fanimej inte klokt!!! Det var ju inte som att de fyllde hålet med guld...  Ja, ja... det var bara att betala och se glad ut!
2. I fredags gick vår varmvattenberedare till de sälla jaktmarkerna så sen dess har vi bara haft kallvatten här hemma! 😬 Du skulle bara veta hur jäkla kallt vårt vatten är!!! ❅ Brrr..! ❅ Men det har fått mig att tänka på hur fruktansvärt bra man har det egentligen! Att ens ha rinnande vatten inomhus är nåt att vara riktigt tacksam över men det tänker man sällan (eller aldrig) på... Men nu har jag gjort det!
Vi har haft tur i oturen iallafall för redan imorgon kommer en rörmokare hit och installerar en ny varmvattenberedare! Vad det kostar vågar jag inte tänka på... Det får väl bli vatten och bröd i jul... och kanske lite gröt om vi har tur... 
Asch! Vi överlever! Och snart går vi mot ljusare tider och sen blir det vår! Så småningom... Det gäller att fokusera på det som är positivt! 😌

Men då tänkte jag att detta blogginlägg är långt nog som det är! Tack för att du orkade läsa ända hit! Ta det lugnt i julspurten och tänk på att nästan allt kommer att säljas på rea efter jul! 😛

Anneli.

2 kommentarer:

urbanista sa...

Så roligt med dina värden! Och så söt liten knaskatt!

Anneli Sjögren sa...

Hej urbanista! Tack för din kommentar!
Ja det känns kul att få en överläkare att klia sig i huvudet och inte fatta nånting!! :o) Och ännu roligare att han faktiskt genuint är intresserad av vad fasen jag håller på med som han inte begriper! Det är en riktigt bra läkare jag har och det är ett mycket bra betyg med tanke på att det kommer från mig!
Ja den där knaskatten... Hon är så söt!! ♥