fredag 3 december 2021

Hellre än bra...

Igår var sista gången med Hantverk- och Återbrukscafé i Logen här i byn. Ja, för i år! Efter nyår startar det förhoppningsvis upp igen!

Detta betyder att jag får virka klart min sjal hemma. I min ensamhet. Utan trevliga människor att prata och fika med. Hur ska det gå, hur ska det gå? 😏
Ja, det lär vi väl få se men jag längtar till sjalen är klar för jag är så kall om ryggen när jag sitter vid datorn och TV:n om kvällarna. Det är ju liksom nu - denna årstid - som jag behöver den!

Det är ju det att jag vill ha en så STOR sjal! Jag vill verkligen kunna svepa den om mig ordentligt! 
Just nu är jag inne på mitt 5:te garnnystan och det nystanet är det inte mycket kvar av!
Så här ser sjalen ut nu: 

Som du kan se så stickar och virkar jag hellre än bra... Jag brukar skylla det på att jag valde träslöjd i skolan men sanningen är att jag egentligen aldrig varit särskilt intresserad av handarbete. Det är först nu på "äldre dar" som jag har börjat tycka att det kanske inte är så dumt iallafall! 

Sjalen har blivit "bubblig" i hörnorna för jag fattade inte hur mycket jag behövde öka vid varje hörna. Men det får vara så! Det är ju bara Käre Maken som kommer se mig bärandes sjalen om axlarna och han kommer inte bry sig det minsta! 😄

Men nu är frågan: ska jag virka klart tills garnnystanet tar slut och sen säga att det får räcka? Den ÄR ju rätt stor... men det är ju jag också... och jag har ett garnnystan kvar... hmmm... Nä, jag kommer nog med största sannolikhet att virka på det sista garnet också! Jag tror att jag kommer ångra mig annars!

Men det betyder att jag inte har tid att sitta här och blogga längre! Då är det bara att sätta fart för jag vill ju ha den klar så fort som jag bara mäktar med!

Så over and out för denna gång! 

Anneli.

Inga kommentarer: