söndag 17 december 2017

3:dje advent 2017

Önskar alla mina bloggläsare en fin 3:dje advent!
Igår försökte jag mig på att baka glutenfria lussekatter efter DET HÄR receptet, men de blev inget bra... Fast jag följde receptet så noga (eller kanske trodde mig följa receptet så noga...) så blev degen alldeles för lös. Jag fick ha i 3 dl extra mjöl innan degen gick att hantera, men det blev ändå inte bra. Smaken var det väl inget större fel på förutom att glutenfritt bröd ofta blir så torrt och tråkigt - så även det här. Men lussekatterna blev fula som stryk och platta och tråkiga... De ville liksom inte jäsa upp på plåten trots en hel timmes jästid. 😢 Och... quite frankly så tyckte jag att de blev... tråkiga! Jag menar; ska man lyxa till det ibland och äta nåt smaskens så ska det banne mig vara smaskens! De här lussekatterna var INTE smaskens! Jag får provbaka dem en gång till nån gång och vara extra noga med att följa receptet, för jag har svårt att tro att det var receptet det var fel på...

Iallafall, jag frös in några av lussebullarna och resten delade jag på mitten, pillade ur russinen, åt upp dem och la tillbaka de halverade bullarna på plåten. Sen rostade jag dem i ugnen och lät dem stå kvar på låg värme hela natten. Så nu har jag lusseskorpor istället! 😊
Lusseskorporna var betydligt godare än lussekatterna! Ja de var så goda att jag tänkte inte ens på att de var glutenfria! (Och det är SÅ mina vänner man vänder ett misslyckande till succé! 😜 Hihihi!)

Det roliga är att jag har längtat efter skorpor och funderat på om jag inte skulle ta och experimentera fram ett bra, glutenfritt skorprecept, men nu vet jag ju att det funkar, så experimenterandet blev väldigt mycket lättare helt plötsligt! Perfekt! 😋

Jaha hörrni, om en vecka är det både 4:de advent och julafton. Känner ni er redo för det? Det gör INTE jag... 😵 Men det får gå ändå!

Anneli.

Inga kommentarer: