onsdag 31 december 2014

Mat som smakar godis

Så här sista dagen på 2014 vill jag ge er ett recept jag hittade på för ett par månader sen och som har räddat många stressiga dagar när jag inte har haft/tagit mig tid till att äta ordentligt. Gott som godis - nyttigt som 17! Är det för bra för att vara sant? Nä, inte om du frågar mig!

Innan jag ger er själva receptet vill jag visa och förklara två av ingredienserna, nämligen mina två favorit-proteinpulver:
Dessa två olika proteinpulver blandar jag ihop i en stor bunke och häller sen tillbaka i förpackningarna, och den enkla anledningen till att jag gör det är för att Hampaprotein inte är särskilt gott, men det är däremot Amazing Meal, men tyvärr är det sistnämnda nästan dubbelt så dyrt så genom att blanda får jag BÅDE den goda smaken OCH ett bättre pris! Man får ju vara lite om sig och kring sig..!! :P
Båda dessa proteinpulver är av högsta kvalitet och utan några som helst konstgjorda smak- eller sötningsmedel och dessutom vegan, ekologiskt och Raw! Me like! :o)
Jag köper dem från bodystore.

Jahaja... Vad gör jag nu för smaskens med dessa proteinpulver som ingrediens? Jo. Dessa:
What?? "Det där ser ju ut som typ chokladbollar" tänker du kanske! "Det är väl ingen mat"??
Jo men serru, det ÄR mat!! Nästan iallafall!! Här kommer receptet, så får du själv se alla supernyttiga ingredienser:

ANNELI'S RAW PROTEINBOLLAR.
1 dl valnötshalvor
1 dl cachewnötsbitar
1 dl pistagemandlar
½ dl bittra aprikoskärnor
3½ dl (färskpressad) juice
10 sköljda aprikoser
10 sköljda dadlar
2 dl skalat hampafrö
3 skopor proteinpulverblandning (skopa medföljer Amazing Meal)
2 - 2½ dl mandelmjöl/(mixade) kokosflingor + kokosflingor att rulla bollarna i.

GÖR SÅ HÄR:
Skölj nötterna och låt rinna av ordentligt. Lägg dem i en skål/litermått/kanna och häll på juicen. Jag använder juice gjord på grönsaker och frukt, med ingefära och citron bl a och som jag gjort i min juicer. Men du kan köpa en BRA KVALITETS-juice och använda också.
Skölj aprikoser och dadlar och lägg ovanpå nötterna. Täck med lock eller plastfolie och låt stå i kylen över natten eller minst 8 timmar.
Häll över alltihop i en mixer, eller mixa med en stavmixer tills allt blivit en finfördelad smet. Blanda sen i hampafrön, proteinpulver och så mycket mandelmjöl/(mixade) kokosflingor som du behöver för att få en fast konsistens som det går att rulla bollar av. Detta gör man lättast med en träslev el liknande. Bollarna rullar du sen i kokosflingor. Förvara bollarna i frysen; i kylen håller de bara ett par dagar!
När du vill ha några bollar räcker det med nån dryg halvtimme - timme i rumstemperatur innan du kan äta dem, och vill du ta med dem om du är på språng så klarar de en dag i en medhavd burk i väskan tills du ska äta dem.
Smaken kommer naturligtvis att variera lite beroende på vilken juice du använder och även om du använder andra nötter än jag gör eller väljer ett annat proteinpulver. Experimentera fram din favoritblandning! :D

TIPS: Om du har barn; tala för 17 inte om för dem hur nyttiga dessa är! Säg bara att det är godis och att de kan få några om de är snälla!! ;o)

Ha nu en härlig, rolig nyårsafton allihopa! Ett Riktigt Gott Nytt År önskar jag er alla! Vi ses 2015!

Anneli.

Inga kommentarer: