fredag 28 juni 2019

Inhägnad odling, jasmin, schersmin och livet på landet.

Idag var jag ute och fotograferade lite. Min jasminbuske och min schersminbuske blommar så himla fint nu och de doftar så underbart!
Vårat hus! ♥
Närbild på jasminen:
Och så en närbild på Schersminen: 
Schersminen doftar ännu godare än jasminen tycker jag! 

Vad har hänt med min lilla odling då? Jo redan idag har Käre Maken fixat långa, grova pinnar att sätta upp nätet på runt min lilla odling! Självklart var jag med och dokumenterade med både foto och video!
Efter att pinnarna var tillfixade tog Käre Maken fram spettet och hackade/högg (vad heter det egentligen?) djupa hål att sticka ner dem i.
Tur att det inte är så supervarmt ute idag! Snarare så fläktar det lite skönt så det var en perfekt dag för kroppsarbete! (Säger jag som inte gjorde ett handtag! Jag gick bara omkring barfota och fotade och filmade! Tittar du längst ner i högra hörnet så ser du mina skor där på gräsmattan!)

Jag videofilmade lite också! Här är den första videon:
Sen gick jag in för att äta lite och när jag efter en stund tittade ut genom vardagsrumsfönstret var den nätade inhägnaden redan klar! Ibland är han snabb Käre Maken!
Jag känner mig lyckligt lottad som både får bo så här fint på landet och ha min Käre Make som inte bara står ut med mig utan hjälper mig också! ♥ Tacksam ♥

Nu återstår bara att sköta om alla plantorna; ge lagom med vatten, se till att de är friska och nypa bort sidoskotten på tomatplantorna. Kanske rensa lite ogräs i landet om det behövs och sen vänta på att tomater och paprikor växer och mognar! Flera av tomatplantorna har små, små ämnen till blommor och när de växt till sig lite mer så kan du vara tämligen säker på att det kommer fler uppdateringar med foton och kanske videor här på bloggen! Välkommen tillbaka för att se hur det går!

Anneli.

Inga kommentarer: