söndag 6 juni 2021

Fortfarande Sveriges Nationaldag!

Ja det här kommer du inte att få se så ofta: två blogginlägg på samma dag! Fast tekniskt sett så postade jag det förra blogginlägget natten till idag... Ja, ja! Datumet är detsamma! 

Sen jag kom upp ur lopphögen så där runt lunch ungefär så har jag tagit lite foton som jag tänkte visa!
Det började med att Käre Maken hade plockat en så fin bukett med Liljekonvaljer till mig! ♥ 

Så då var jag ju bara tvungen att fota den! 😊 Jag önskar att man kunde känna dofter genom bloggen för det här är en av de godaste dofter jag vet! Men du får hålla till godo med fotot!

För ett par dagar sen hittade jag min Amaryllis som jag ställt undan under diskbänken i köket och den hade fått två knoppar! 

Den fattar nog inte att det är långt till jul när jag trodde att den skulle blomma om! 😉 Men den kanske blommar som bäst i juli, och varför inte fira "jul i juli"? Det har jag en systerdotter som gör vartenda år! 😄 Jag kanske får starta den traditionen jag med? 😏
Så fort jag orkar ska den få lite ny jord så att den växer och mår bra! Jag behöver dessutom plantera om nästan alla mina krukväxter och jag har jättemånga skott som behöver komma i jord så jag lär få ta ett krafttag endera dagen och få det gjort!

Iallafall: kommen så här långt i min fotograferingsrunda gick jag ut på altanen och tog kort på syrenen som både blommar så vackert och även den doftar så gott! 

Vi hade en vit syren förut också men den har tyvärr dött! 😢 Men lila är ju min älsklingsfärg så jag är glad för att den är kvar åtminstone!

Jag tänkte att när jag ändå var ute med mobilkameran i högsta hugg så kunde jag ju även fota hur det går med min lilla odling! Sagt och gjort; så här ser det ut nu: 

Det mesta verkar trivas bra, men...

Den lilla gurkplantan har gått till de sälla jaktmarkerna tyvärr: 

Första natten den stod ute var det bara + 2½ grader på natten och det tyckte inte gurkplantan var nåt bra... 😢 Så det blir nog till att köpa en ny gurkplanta om jag vill ha några gurkor! 

Nåt annat som inte heller gillade att det bara var +2½ grader den där natten var melonplantan: 

Men den lever iallafall fortfarande! Men det blev ju ett bakslag att den nästan fick börja om igen. Jag hoppas att det hinner bli några meloner innan hösten kommer! Den som lever får se!

Tomatplantorna klarade sig iallafall den där natten och det är jag jätteglad för! Jag har till och med sett några små tomatkart på två av tomatplantorna! 😊
Det här är körsbärstomatplantan: 

Tittar man riktigt noga så kan man se ett litet kart lite till vänster i bild!

En av frilandstomaterna har också ett litet kart: 

Och massor av blommor har den! 😁 Det bådar gott för tomatodlingsåret 2021!

Här kommer en närbild på samma planta: 

Skärpan är inte så bra men tittar du aningens nedåt till vänster om mitt i bilden så hittar du det lilla kartet!

Sista fotot för denna gång är på de två paprikaplantorna: 

De har också blommor men det är lite för tidigt att säga om de faktiskt satt några frukter än... På några ställen ser det lite "misstänkt" ut men jag har inte kollat med lupp så jag är inte säker. Men det visar sig snart! 

Ja, det här är allt för idag! Dags att laga middag! Men jag ska försöka skärpa mig och skriva lite oftare framöver! Så håll utkik efter nästa blogginlägg!

Anneli.

Inga kommentarer: