måndag 1 juli 2019

Den här har jag gjort alldeles själv!

Idag tänkte jag ha ett nytt tema på bloggen! Nåt jag tänkt att visa och skriva om i över 1 år men inte har kommit mig för. Förrän nu!

Våren 2018 var jag med på en kurs i Scrapbooking där deltagarna fick göra varsitt Minialbum! Först var jag måttligt intresserad - jag gick kursen mest för att jag behöver komma ur huset och träffa lite folk! Men döm om min förvåning när jag tyckte att det var jätteroligt - om än väldigt pilligt! Jag hade aldrig hört talas om Minialbum innan kursen och fattade inte hur himla fint det blir! För fint blir det! Till och med mitt! Ja, jag menar inte att nedvärdera mig själv utan bara att jag ju inte är speciellt pysslig av mig och har aldrig hållit på med sånt här och ändå blev det så fint!
Här har jag precis blivit klar med pärmarna och vad-det-nu-heter som man ska fästa sidorna på.

När jag var färdig med mitt Minialbum så bad jag Käre Maken att hjälpa mig att göra en video där jag visar albumet och här kommer den:
Jag hade bestämt att jag skulle göra albumet till min Kära Tvillingsyster Rosali så när själva albumet var klart letade jag på alla foton jag hade från vår barndom, valde ut de bästa (64 stycken om jag minns rätt), skannade in dem, ändrade storlek så de skulle passa i albumet och redigerade skärpa och ljus. Sen printade jag ut dem på fotopapper, klippte ut dem och klistrade in dem i albumet! Som ni förstår så tog allt detta vääääldigt lång tid, men som man säger: "har man tagit fan i båten får man ro honom i land" och jag är inte den som ger mig förrän det är klart, så in kom de! Och så här fint blev det när allt var klart:
Det är förstås Käre Maken som står bakom mig och filmar!

Jag är otroligt stolt över mig själv för att jag - lilla jag! - kunnat göra nåt så fint!
Och Rosali; hon blev så förvånad och glad när hon fick Minialbumet inslagen i ett paket på Käre Sonens studentfest förra våren att hon nästan grät! ♥ Ja det kom några glädjetårar faktiskt!
Gissa om jag kände mig nöjd med mig själv när presenten blev så uppskattad! 😌

Nu vill jag göra ett album till som jag isåfall skulle behålla själv. Men när det eventuellt inträffar, ja det står skrivet i stjärnorna!

Anneli.

2 kommentarer:

Tantista sa...

Helt underbart ju, alldeles ljuvligt, förstår verkligen att Rosali blev både lycklig och rörd!

Anneli Sjögren sa...

Tack Tantista! ♥
Ja jag är så glad att den blev så fin och att Rosali blev så glad! :o) Hoppas jag får möjlighet att göra en till mig själv också! Och ork...