tisdag 13 oktober 2020

Min nya hälso"resa", del 2.

Nu sitter jag här vid datorn mitt i natten. Jag borde egentligen gått och lagt mig för länge sen, men jag kände att om jag inte åtminstone påbörjar detta blogginlägg så kommer det bara bli svårare och svårare att faktiskt komma igång! Men jag tänker inte skriva färdigt blogginlägget nu; bara börja lite grann så jag liksom "kommer över tröskeln"!

Nu kanske det låter som att jag egentligen inte vill skriva om det jag har upplevt på denna nya hälso"resa" som jag har påbörjat, men så är det verkligen inte! Jag brinner av iver att berätta för dig! Problemet är snarare att försöka hålla mig lagom detaljerad så blogginlägget inte blir för långt men jag ändå får med allt. Kanske inte varje detalj, men åtminstone i stora drag!
Om du inte läste blogginlägget "Min nya hälso"resa" del 1" så föreslår jag att du gör det först genom att klicka på länken, läsa det och sen komma tillbaka hit. (Länken kommer att öppnas i ett nytt fönster). Men Ok. Nu börjar jag berätta om det nya hälsoäventyret!

Det hela började för ca 1½ månad sen. Jag satt och pratade med Käre Maken om hur jag skulle komma tillrätta med min vikt, hälsa och sovtider bland annat. Jag tycker ju att jag typ provat allt och att jag trots allt lever väldigt sunt! Men det har ju inte gett de resultat jag längtar efter att få! Länge har jag velat prova hypnos men problemet har varit två:
1. Pengar... Både Käre Maken och jag är ju "fattig(förtids)pensionärer"...
2. Man måste hitta nån man verkligen kan lita på! Och liksom "klickar" med, fast det vet man ju i och för sig inte förrän efteråt... Men det måste kännas bra när man bestämmer sig för den man vill gå till!

Käre Maken - som redan satt vid datorn - började genast att googla på hypnotisörer och hittade en i Stockholm som han fick förtroende för. Han visade mig hennes hemsida och jag kände direkt att henne kan jag gå till! Jag gillade både det hon skrev på sin hemsida och känslan jag fick när jag "gick in i" de energier som hemsidan utstrålade!
Tyvärr kostar det ganska mycket... Men funkar det så är det värt varenda krona, för jag är sååå trött på att vara mig just nu! Det har jag varit ganska länge och inget annat har ju funkat!

Där satt vi i vardagsrummet, maken och jag. Jag tittade på honom och han tittade på mig...
Men vi behövde inte tänka särskilt länge! Vi har försökt att spara lite pengar varje månad för vi har så mycket i huset som behöver repareras, men huset får vänta!
Jag plockade upp min telefon och ringde telefonnumret som stod på hemsidan! 

Den här bilden (snodd från internet) kändes passande till detta blogginlägg!

Jag behövde inte prata många minuter med Anna förrän jag kände till 100 % att henne skulle jag gå till, så hon förklarade hur jag skulle boka tid via hennes hemsida! Sagt och gjort! Jag bokade första bästa eftermiddagstid som fanns och så en till veckan efter! Det var drygt en månad till en tid som passade mig, men onsdagen den 30 september åkte jag ner till Stockholm, redo för min första session. 

Var jag nervös? Nä, inte det minsta! Jag hade ingen aning om hur det hela skulle gå till men jag kände sån tillit till att jag nu äntligen hade kommit rätt! Det enda jag var orolig för var hur i hela friden jag skulle komma upp för alla trapporna, för jag har så svårt att gå i trappor p.g.a. att jag har så ont i fötter och anklar. Men det gick bra! Nu var jag äntligen där och nu skulle jag se till att få ut mesta möjliga av denna erfarenhet!

Efter att jag hade bokat tid hos Anna då i slutet av augusti fyllde jag i ett frågeformulär som finns på hennes hemsida. Det var en massa frågor som jag försökte svara på så utförligt som möjligt och det första vi gjorde när jag kommit in till henne var att prata kring mina svar. Anna ställde fler frågor och jag svarade och berättade om hur det varit i mitt liv så att hon kunde bilda sig en uppfattning om hur hon kunde hjälpa mig på bästa sätt. Vi satt och pratade ganska länge. Bland annat pratade vi om min "sanning" om att ingenting funkar på mig. Anna förklarade att den "sanningen" i sig inte var själva grundorsaken till att jag omedvetet motarbetar mig själv, utan att den i sin tur blivit skapad av några olika händelser. Det låter ju logiskt, för enligt forskning blir det man hör minst tre gånger till en "sanning" som fastnar i det undermedvetna! Och när en "sanning"/trosföreställning väl slagit rot så söker hjärnan hela tiden efter "bevis" på att det man tror faktiskt är sant! 

Men Ok. Min "sanning" om att ingenting funkar på mig har skapats av flera händelser i mitt liv. Förmodligen började det rätt tidigt i livet eftersom jag inte har något medvetet minne av vad det skulle kunna vara...  Anna sa att de här olika händelserna var som "ben" som "sanningen" om att inget funkar på mig vilar på. För att kunna komma tillrätta med det här så behöver vi "slå undan benen" på min "sanning" så kommer den att rasa av sig själv sa hon. Det låter logiskt tycker jag! 

Efter lite mer prat om vilka känslor som kan ha skapat min "sanning" bestämde vi oss för att jobba på känslan av skuld och till viss del skam som ju är en närliggande känsla. Och så blev det då dags att lägga sig på massagebänken och påbörja hypnosen!
Men hur det gick tänker jag inte berätta i detta blogginlägg! Det är långt så det räcker nu! Men jag lovar att skriva ett nytt blogginlägg väldigt snart så du får höra vad som hände!

(Och om du undrar så "råkade" jag skriva färdigt hela blogginlägget i ett svep... 😇 😛 😀 Oops... Jag kom visst in i flödet, och nu är klockan lite över 4 på morgonen... Men nu ska jag gå och lägga mig och när jag vaknat så ska jag korrekturläsa vad jag skrivit innan jag postar det! Go' natt!)

Anneli.

Inga kommentarer: