söndag 2 mars 2014

Uppdatering: Golden Milk + lite annat

När jag ändå är inne på uppdateringar så kan jag lika bra berätta hur jag förenklat (och krånglat till) receptet till Golden Milk! :D
Enligt grundreceptet skulle man ju koka gurkmeja, svartpeppar och vatten till en pasta som man sen tar typ en tesked av till en kopp. Men innan jag hade hunnit använda upp all gurkmejepasta så hade det börjat mögla och var bara att kasta! Inte så kul när man kostar på sig ekologisk, Raw gurkmeja!

Nu gör jag helt enkelt så att jag blandar ½ dl gurkmeja med 2 krm svartpeppar i en burk, och av detta tar jag en rågad tesked per kopp Golden Milk. Easy peasy och inget som blir förstört! :D
Det var förenklingen det! Men vad är tillkrånglat då?

Ja, egentligen har jag ju skrivit om det mesta, men jag tar det ändå:
Ibland vill jag ha en riktigt matig Golden Milk, t ex när jag dricker den till frukost. Då har jag antingen i en skivad banan eller ett ägg (= äggmjölk), och så 1 msk chiafrön, 1 msk linfrön (särskilt om jag har i ägg, för annars blir jag så hård i magen..) och 1 rågad tsk kokosolja. Det blir riktigt matigt och mättande!

Det här var min frunch idag:
En kopp Golden Milk gjord som äggmjölk (vispa ett ägg och 1 rågad tsk gurkmeja med svartpeppar i en stor kopp. Häll på - lite i taget - riktigt het men inte kokande mjölk under vispning - jag hade kokosmjölk idag. Vispa sen i ev sötning (t ex 1 tsk honung eller björksocker), 1 rågad tsk kokosolja, 1 msk chiafrön och 2 msk hampafrön och ev lite kardemumma. Drick eller ännu hellre ät med sked!
Till detta hade jag:
4 små fikon (Gold), 2 msk cashewnötter, 1 liten näve torkade mullbär, 1 rågad msk söta aprikoskärnor och 6 - 7 bittra aprikoskärnor. Allt Ekologiskt och Raw!
Snacka om superbra näring och antioxidanter!

Det här med varför jag äter aprikoskärnor skulle jag vilja skriva lite om. Orkar ni läsa?
Ja, eftersom jag av naturliga skäl inte kan höra vad ni svarar, och ni är i er fulla rätt att stänga ner den här sidan från er data- eller mobilskärm så gör jag det, och de av er som vill läsa fortsätter göra det!

Egentligen behöver jag inte skriva så mycket, jag länkar till en Amerikansk hemsida istället, men innan jag gör det så ska jag bara förtydliga en sak:
Söta aprikoskärnor äter jag för att de är goda! Det är lite som att äta mandel. De bittra däremot är visserligen goda (om man gillar smaken av bittermandel, vilket jag gör), men den främsta orsaken till att jag äter dem är därför att de innehåller vitamin B17. Vitamin B17 sägs kunna eliminera cancerceller! Tydligen är det så effektivt att det har blivit förbjudet i Amerika!!! Jag misstänker att deras läkemedelsbolag inte vill ha någon konkurrens från något helt naturligt och ofarligt som inte går att ta patent på och därför inte kunna tjäna massor av kosing på..!! :-(
And for the record: Jag har inte cancer (mig veterligen) och jag är inte heller orolig för att jag skulle ha cancer! Men jag tänker att det är bättre att förekomma än förekommas!

Men här kommer länken! Ni får läsa och bilda er en egen uppfattning! (Jag har inte hunnit läsa hela än, så jag tar inget som helst ansvar för innehållet)!
Här kommer det: NATURAL HEALTH WARRIORS.

Anneli.

Inga kommentarer: