torsdag 13 mars 2014

Banan-tips

Bilden är ärligen snodd på facebook! :P

När bananer är så mogna som den på bilden tycker många att de är alldeles för mogna och vill inte äta dem. Men vad du än gör; släng dem inte!

Jag brukar frysa in "övermogna" bananer i bitar; 2 - 3 bananer i varje påse. Av de frysta bananerna gör jag smoothies och glass. Det blir underbart gott!

När man gör glass av frysta bananer behöver man inte ens ha en glassmaskin! Det är bara att mixa bananbitarna (lätt upptinade i kanske 15 minuter) med till exempel frysta hallon och lite grädde/havregrädde/sojagrädde/kokosgrädde och kanske lite vaniljpulver. Inget socker behövs, bananerna bidrar med perfekt sötma!

Vill du hellre göra en smoothie så är det bara att tillsätta mer frukt/bär och kanske nån form av vätska, t ex yoghurt, mjölk/mjölkersättning eller juice och/eller tina upp bananbitarna lite mer än när man gör glass.
Och att riktigt mogna bananer är nyttiga, och till och med har anti-canceregenskaper - wow! Tack moder natur!

Så: aldrig mer en slängd banan! Bryt dem i bitar och frys in dem istället!
Och ni köper väl bara ekologiska bananer va!?!

Anneli.

Inga kommentarer: