söndag 25 maj 2014

Sommarlunch

Här kommer ett tips på en jättegod, lättfixad sommarlunch som nästan är Raw Food - beroende på om man vill ha ost i och vilken olja man använder...!
ZUCCHINISPAGETTI med sesamolja, ost och pinjenötter.

Ja, där fick ni faktiskt hela receptet nästan! Men jag ska förtydliga lite:
Strimla Zucchini med en potatisskalare eller äppelskalare. Skala Zucchinin bara om den inte är ekologisk - den mesta näringen sitter precis innanför skalet!
Ringla över sesamolja, hyvla en god, smakrik ost (eller tärna fetaost), häll på lite pinjenötter (eller andra, hackade/strimlade nötter) och blanda. Smaka av med örtsalt. Klart!
Om man hellre vill så kan man riva Zucchinin på grova sidan på ett rivjärn. Det funkar lika bra och är faktisk lite lättare! Och det blir lika gott!

Smaklig måltid!

Anneli.

2 kommentarer:

anitaskreta sa...

det där lät sååå gott och vi som kommer att ha ett överflöd av squash i trädgården snart och inte veta vad vi ska göra med allt fick nu ett jättebra tips! Tack!

Anneli Sjögren sa...

Hej Anita!! Ja, det var verkligen både sommarfräscht och gott!
Härligt med squash i trädgården! I väntan på våran skörd har jag några ekologiska dito i grönsakslådan i kylen! :D