söndag 2 september 2018

Uppdatering: Jag lever!

44 dagars bloggtorka... Sorry about that! Men jag har varit jĂ€ttesjuk! đŸ˜· đŸ˜” 😱
I förra blogginlÀgget skrev jag ju att jag hade fÄtt feber och huvudvÀrk, men det var bara början pÄ elÀndet!! Fy farao vad sjuk jag blev sen! Jag hade feber i 4 veckor - och ganska hög ocksÄ! Inte hela tiden, men det pendlade mellan runt 38 grader till över 40. LÀgg till den extremt varma sommaren pÄ det...
Jag sov dygnet runt mer eller mindre. Vaknade bara för att gÄ pÄ toa eller dricka lite. Jag försökte fÄ i mig lite mat, men jag hade ingen aptit. Lite bÀr och frukt gick dock bra som tur var sÄ jag fick i mig nÄt!

NÀr jag varit sjuk i drygt 3 veckor ringde min kompis Helene och undrade hur det var med mig eftersom det var tyst frÄn mig bÄde hÀr pÄ bloggen och pÄ facebook. Hon visste att jag blivit sjuk, men inte förstÄtt hur illa det var. NÀr hon hörde hur dÄlig jag var - jag var sÄ svag att jag knappt kunde prata - och att jag inte hade Àtit ordentligt sa hon resolut: "Jag kommer över och lagar mat till dig! Vad Àr du sugen pÄ"? Jag mindes att jag hade Àtit en jÀttegod Raw Food-soppa hemma hos Helene en gÄng och den var jag sugen pÄ!

Sagt och gjort! Det tog inte sÄ lÄng tid förrÀn Helene stod hÀr i köket och mixade till den goda soppan bestÄende av tomater, avokado, fÀrsk basilika och vitlök. Och trots att jag var sÄ svag att jag knappt orkade föra skeden till munnen sÄ Ät jag upp en hel tallrik soppa!
Och dĂ€r vĂ€nde det! Efter det blev jag sakta friskare och friskare! Det kĂ€ndes som att Helene rĂ€ddade mitt liv! ♥
Innan Helene Äkte hem till sig sÄ gjorde hon en vattenmelonsmoothie med citron och ingefÀra som jag ocksÄ lyckades fÄ i mig, och sen kom hon nÄgra dagar senare och gjorde mer Raw Food-soppa till mig! Det sÀgs ju att "i nöden prövas vÀnnen" och jag kan bara intyga att det stÀmmer!

PÄ de snart 3 veckor som gÄtt sen jag blev feberfri har jag sakta blivit piggare och starkare och nu kan man vÀl sÀga att jag Àr tillbaka pÄ banan igen! IgÄr orkade jag till och med gÄ ut en stund i vÄran skog och plocka lite svamp!
Karl Johan-svamp och björksopp.

Efter att jag rensat svampen stekte jag den och Ă„t med potatismos som KĂ€re Sonen hade gjort, en sallad som jag hade gjort och nĂ„n fĂ€rdigköpt vegobiff. Mums! 😋

Idag kom KĂ€re Maken in med smörsopp som jag ska rensa och steka sĂ„ fort jag postat det hĂ€r blogginlĂ€gget! 
Smörsopp.

De ser kanske inte sĂ„ goda ut med sin slemmiga hatt, men smörsopp ska vara en riktigt god matsvamp! Jag har nog aldrig smakat just smörsopp förut, förutom nĂ€r det varit i en blandning av olika svampar, men idag ska jag bara steka smörsoppar sĂ„ om nĂ„n dryg timme eller sĂ„ vet jag hur de smakar! 😊

Förresten, om det Àr nÄn som undrar:
Nej, jag gick aldrig till vÄrdcentralen nÀr jag var sjuk. Jag litar inte pÄ lÀkare! Och vad skulle de kunna gjort? Gett mig febernedsÀttande och skickat hem mig antagligen. Nej tack! Feber Àr kroppens sÀtt att ta död pÄ patogener!
Men sĂ„ hĂ€r efterĂ„t kan jag vĂ€l tycka att jag kanske skulle Ă„kt in och bett dem ta lite prover ifall det hade varit nĂ„t allvarligt... Men min tilltro till lĂ€kare och vad de förstĂ„r av "orsak och verkan" Ă€r mycket lĂ„g och min tilltro till min kropps förmĂ„ga att lĂ€ka sig sjĂ€lv Ă€r stor! DĂ€rav mitt val att hĂ„lla mig borta frĂ„n VC och lĂ€kare. 

SĂ„. Nu vet ni varför det varit sĂ„ tyst hĂ€r pĂ„ sistone. Jag kan inte lova att jag kommer att skriva hĂ€r sĂ€rskilt ofta nu heller, men jag tittar in och skriver nĂ€r jag har nĂ„t att skriva om! Men förhoppningsvis ska det inte gĂ„ sĂ„ lĂ€nge som 44 dagar emellan blogginlĂ€ggen..! 😜

Anneli.

Inga kommentarer: