lördag 27 april 2013

Vad syns i ett ansikte?

Hittade denna intressanta bild på facebook:
Du kan klicka på bilden så den blir större!

Min mamma som var väldigt intresserad av hälsa, naturläkekonst, homeopati, örter och sånt, pratade redan när jag var liten om att man i ansiktet på oss människor kan avläsa vad vi har för hälsoproblem. Jag tror till och med att jag ärvde en bok om det från henne, men i skrivandets stund måste jag tyvärr erkänna att jag inte riktigt vet var jag har den..!

Som jag tror att jag har berättat här på denna blogg så har jag ju gått och "skaffat mig" nåt hjärtfel som jag till min stora sorg måste äta medicin mot (fast det är bara tillfälligt har jag bestämt mig för!! Jag SKA och KOMMER ATT bli frisk! Så det så!!) och om man tittar på bilden ser man ett område ovanför ögonbrynen som motsvarar hjärtat. Precis där är jag ofta jättetorr!
Någon sa till mig för inte så länge sen att människor med leverproblem ofta intuitivt gnider sig mellan ögonbrynen, och tittar man på kartan över ansiktet så motsvarar det området mycket riktigt levern! Intressant tycker jag!!
Men vad som inte framgår av bilden är vad man kan göra om man upptäcker att man har problem med nåt speciellt område. Ska man massera eller trycka på punkter i de områden som motsvarar det man har problem med? Nån som vet? Jag kan tänka mig att det är så, men kan inte påstå att jag vet! Skriv gärna en kommentar om du har nån information om detta! Jag skulle väldigt gärna vilja veta!

Anneli.

Inga kommentarer: