söndag 13 januari 2013

Meditation is da shit!

Precis som man märker att det blir lugnare och mindre bråk i skolor där barnen får ge varandra massage, så har meditation en liknande effekt på människor!
Tänk om barnen fick lära sig att meditera redan på dagis! Spännande tanke...!! Undrar då vad som skulle hända med barnens förmåga att sitta still, lyssna och lära sig och hur det skulle påverka hur de interagerar med varandra, lärare och föräldrar t ex. Jag kan nog nästan lova att bl a mobbing skulle bli mycket mer ovanligt!

Att meditera behöver inte vara svårt, och inte måste man sitta långa stunder heller för att uppnå en positiv effekt!
Den enklaste meditationen är att sätta sig bekvämt på nåt lugnt ställe, sluta ögonen och försöka slappna av. Sen följer man andningen med tanken; in genom näsan och ända ner i lungspetsarna och tillbaka upp och ut igen - i en lugn rytm. Att sitta så i 5 minuter om dagen kan räcka - speciellt till att börja med! Och vartefter man känner att man klarar av det så kan man sitta längre och längre stunder och/eller meditera fler gånger på samma dag.
Men glöm allt du hört om att rensa huvudet på tankar! Genom att tänka att du inte ska tänka så har du ju satt in en ny tanke...!
När du märker att tankarna vandrat iväg till din vardag så för du bara tillbaka dem till att fokusera på andningens väg in och ut ur dina lungor, och det får du vara beredd på att göra "typ hela tiden" - speciellt i början! Med tiden kommer du märka att du kan hålla ditt fokus längre stunder i taget!
Prova! Det är ju inte som att du har något att förlora...!
Inte ens tid!! :P
Det är faktiskt sant! Är man lugn blir man mer effektiv och får mer gjort!
Lycka till!

Anneli.

Inga kommentarer: