tisdag 28 juni 2016

Ska det vara en kopp kaffe?

Käre maken var in till stan för att handla tidigare idag (själv stannade jag hemma, för jag har fått ögoninflammation...) och han kom hem med ett gratisprov på nåt (relativt) nytt kaffe.
En kopp java i solskenet ute på gräsmattan är inte helt fel! :o)

Kaffe är inget jag dricker dagligen, men jag tycker att det är gott och dricker gärna en kopp eller två när det bjuds eller jag har gäster. Men det här kaffet maken kom hem med känner jag att jag vill varna för! Inte för att det var otäckt i smaken, och det var t o m Fairtrade-märkt. Nä, men det var förpackningen och sättet man skulle brygga det på som jag vill varna för!
För det första: En engångsförpackning. Hur miljövänligt är det? Inte alls faktiskt!
För det andra: Man brygger alltså kaffet genom att hälla kokhett vatten in i förpackningen. Påsen ser ju ut att vara gjord i papper, och papper är ju inte miljöovänligt, men inuti är det plast. Plast kan läcka gifter som bl a är hormonstörande, och när man dessutom häller på skållhett vatten så läcker det ut ännu mer! Plastämnen är ingenting man bör få i sig - ens i små mängder! Och det har ingenting i naturen att göra heller! PUNKT!
För det tredje: VEM - mer än en handfull människor - klipper upp förpackningen för att kunna kompostera kaffesumpen efteråt? Nä, det lär ju gå direkt i soporna hos de allra flesta!
Det här är som ni förstår en helt vansinnig form att köpa sitt kaffe i. Och förutom de nackdelar jag listat här ovan så är det förmodligen rätt dyrt också... Nä, drick gärna kaffe om ni vill, men köp för farao ekologiskt (och gärna fairtrade) kaffe i halvkilosförpackningar istället för denna vansinniga förpackning!

Anneli.

Inga kommentarer: