söndag 21 februari 2016

Raw Nut & Chocolate bites

Här kommer sista receptet från min födelsedagsfest! Dessa små go'bitar är fulla av nyttigheter från nötter, dadlar, raw kakao och mullbär bland annat. Att de smakar väldigt gott också gör ju inte det hela sämre precis!
Här kommer receptet:

RAW NUT & CHOCOLATE BITES

BOTTEN:
2½ dl nötter du tycker om
2½ dl riven kokos
2 dl mjuka dadlar, gärna klippt i mindre bitar
½ dl (knappt) kokosolja
1 krm havssalt
½ tsk vaniljpulver

"MELLANLAGER":
2 nävar cashewnötter, grovhackade
2 nävar mullbär, grovhackade

CHOKLADTÄCKE:
1 dl smält kokosolja
1/4-dels smält kakaosmör
2/3-dels dl lönnsirap (OBS! Ej raw! Byt ut mot Agavesirap för 100 % Raw)
1 dl Raw kakao
½ tsk vaniljpulver
ev några droppar steviaextrakt om du vill ha det riktigt sött

GÖR SÅ HÄR:
Botten:
Kör nötterna och kokosen i en matberedare tills någotsånär finfördelat. Lägg i resten av ingredienserna och mixa ihop till en smet.
Täck insidan av en vanlig brödform med bakplåtspapper och tryck ut smeten till ett jämt lager.
"Mellanlager":
Fördela de grovhackade cashewnötterna och mullbären jämt över bottnen.
Chokladtäcke:
Smält kokosoljan och kakaosmöret över vattenbad. Rör ner resten av ingredienserna och rör smeten slät. Häll över bottnen och släta till ovansidan. Ställ i kylen för att stelna.
Sen är det bara att skära i lämpliga bitar.
Förvara i kylskåp.

Att jag hellre använder lönnsirap än agavesirap beror på att agavesirap har så hög halt fruktos, som ju har visat sig inte vara så bra som man först trodde. Det höjer visserligen inte blodsockret så snabbt eftersom det har ett lågt GI, men bidrar till att man lagrar fett i kroppen. Lönnsirap har dessutom en väldigt god smak!

Anneli.

Inga kommentarer: