onsdag 15 november 2023

Jag gick igenom besiktningen...

... med bara en enda etta! 😏 

Jo men alltsĂ„... sĂ„ hĂ€r var det: 
Som jag skrev i förra blogginlĂ€gget sĂ„ skulle jag ju ta nya blodprover som i fredags och gĂ„ pĂ„ lĂ€karbesök igĂ„r. Och sĂ„ blev det. 
LĂ€karbesöket igĂ„r gick strĂ„lande! Jag gillar verkligen min lĂ€kare! Trots att han inte förstĂ„r det hĂ€r med Homeopatmedicin och inte alltid hĂ„ller med mig sĂ„ Ă€r han vĂ€ldigt respektfull och lyssnar tĂ„lmodigt nĂ€r jag förklarar hur Homeopatmedicin fungerar, hur jag tĂ€nker och varför jag vĂ€ljer att göra som jag gör. Fick han som han ville sĂ„ skulle jag lĂ„ta operera bort sköldkörteln, börja ta Levaxin och sĂ„ skulle alla mina problem vara borta! Ja, inte alla kanske... men de som har med sköldkörteln att göra! 😊 Meeen... motvallskĂ€ringen Anneli har en annan plan! Jag vill ju bli frisk "pĂ„ riktigt" - alltsĂ„ utan att vara beroende av att ta mediciner! Jag Ă€r helt och fullt övertygad om att kroppen kan lĂ€ka sig sjĂ€lv om den fĂ„r rĂ€tt förutsĂ€ttningar! Problemet Ă€r bara att hitta de dĂ€r rĂ€tta förutsĂ€ttningarna... 
Maten Ă€r en stor och viktig del och jag kunde leva nyttigare Ă€n vad jag redan gör... men som det Ă€r nu sĂ„ har jag ingen energi till det. Men maten Ă€r inte allt! Lika viktigt som vad man stoppar i sig Ă€r hur man mĂ„r psykiskt och emotionellt! Jag tror det Ă€r jĂ€tteviktigt att skratta och har roligt och att vara positiv och kĂ€nna tillförsikt inför livet och framtiden! PĂ„ de omrĂ„dena gör jag sĂ„ gott jag kan och Ă€r ganska duktig pĂ„ det om jag fĂ„r sĂ€ga det sjĂ€lv! Men... jag har en STOR pĂ„gĂ„ende sorg... den som gjorde sĂ„ jag inte orkade blogga pĂ„ min ursprungliga blogg Anneli In Da House. Denna sorg har jag haft i ganska precis 7 Ă„r nu och det har inte blivit bĂ€ttre... snarare tvĂ€rtom. 😱 Men det Ă€r ingenting jag kan göra nĂ„t Ă„t tyvĂ€rr. Bollen ligger nĂ„n annansans. SĂ„ det Ă€r vad det Ă€r och jag fĂ„r bara leva med det och göra sĂ„ gott jag kan. Och det gör jag! Jag har alltid haft nĂ€ra till skratt och bus och verkar tack och lov inte vara benĂ€gen till att bli deprimerad. Dessutom har jag en benfast tro pĂ„ att allting har en mening och den tron hjĂ€lper mig att stĂ„ pall för det mesta! I'll be fine!

Men "besiktningen" var det ju! NĂ€r jag var hos min doktor igĂ„r - vi kan kalla honom för "Doktor P" (för "KĂ€re Doktorn" kĂ€nns... hmmm... inte helt rĂ€tt att kalla honom... 😂 ) sĂ„ förklarade han mina provsvar för mig. T.ex: mitt blodvĂ€rde hade gĂ„tt upp frĂ„n 114 i somras (efter allt nĂ€sblödande) till 138 nu. Mina bloddepĂ„er hade gĂ„tt upp frĂ„n 7 i somras till 11 nu (vilket Ă€r lĂ„gt men inom referensvĂ€rdet). LevervĂ€rdena var finfina (minns inte siffrorna) och mitt hjĂ€rta slĂ„r sĂ„ lugnt och fint sĂ„! Det enda Ă€r mina sköldkörtelvĂ€rden... men de Ă€r inte allarmerande höga nu lĂ€ngre! T4 Ă€r faktiskt inom det normala: 19 (referensvĂ€rde: 11-23) men T3 Ă€r fortfarande lite förhöjt; 10 (referensvĂ€rde: 3,5-6,5). SĂ„ pĂ„ det hela taget Ă€r det rĂ€tt Ok. Trött som tusan Ă€r jag ju fortfarande men enligt Doktor P Ă€r det inget konstigt med tanke pĂ„ utbrĂ€ndhet, sköldkörteln och helt vansinnig dygnsrytm. Men som det verkar sĂ„ fĂ„r vĂ€rlden dras med mig ett tag till! 😁

Och nu över till nĂ„nting helt annat! Jag har glömt bort att berĂ€tta hur det gick med odlingen i somras - den som vĂ€xte nere i KĂ€re Makens stora land! DĂ€r hade jag ju kronĂ€rtskockor och hokaidopumpa pĂ„ tillvĂ€xt! Av kronĂ€rtskockorna blev ingenting! Inte ens en tillstymmelse till kronĂ€rtskocks-knopp hann det bli innan frosten! Hokaidopumporna fick en chock nĂ€r de blev utplanterade! Fast jag hade hĂ€rdat dem innan sĂ„ tappade de alla blad och fick börja om frĂ„n börja igen. Men en ynka liten pumpa hann det trots allt bli! Den har legat pĂ„ en köksbĂ€nk sen KĂ€re Maken tog in den nĂ„n gĂ„ng i mĂ„nadsskiftet september-oktober men först idag tog jag kort pĂ„ den och hĂ€r kommer det: 

För att vara en pumpa sÄ Àr den pytteliten! Som en grapefruit ungefÀr! Jag borde ha stÀllt en tÀndsticksask brevdvid som jÀmförelse men det tÀnkte jag inte pÄ nÀr jag fotade.
Den Àr lite söt tycker jag! Jag vet inte om den gÄr att Àta men jag hade tÀnkt att se om det gÄr att göra pumpasoppa pÄ den. Hoppas det!

Men det hÀr Àr allt för idag! Ha det sÄ bra alla mina kÀra blogglÀsare!

Anneli.

3 kommentarer:

Anonym sa...

❤️ ❤️ ❤️

tantista sa...

Sorry, missade tydligen att skriva tantista. Det var jag som postade tre hjĂ€tan. Och hĂ€r kommer ett till: ❤️

Anneli Sjögren sa...

tantista: ♥ ♥ ♥ och ett till: ♥! :o)