tisdag 13 november 2018

Jag har gjort det igen...

Nu har jag gjort det igen! 😊
Vad då, kanske du undrar (eftersom du trots allt läser detta)!
Jo, det ska jag avslöja på en gång:
Jag har gjort mer "Sojasås utan soja"! Denna gång en större sats.
Till den här omgången hade jag sammanlagt 3 liter svamp: 2,2 liter trattkantareller och 8 dl champinjoner. Och så havssalt. Jag följde samma recept som förra gången. Klicka HÄR för att komma dit.
När jag hade silat ifrån svampen efter 3 dygn fördelade jag svampresterna i Tupperwares silikonform "19 toppar" och det fick precis plats!
Dessa ligger nu i frysen i väntan på att komma till användning i olika maträtter!

Men svamphacket är ju bara en bonus när man gör "Sojasås utan soja"! Så här mycket sås blev det av 3 liter svamp:
Uppskattningsvis är det här runt 4 dl sammanlagt, så det blir ju inte så mycket sås. Men det som blir är väldigt gott, och eftersom jag inte slänger svampresterna så har ju ingenting gått till spillo. Arbetsinsatsen är inte heller särskilt betungande så jag tycker definitivt att det är värt att göra egen "sojasås utan soja"! Och så får man ju tillfredsställelsen av att man har gjort den själv också!
Dessutom vet man vad som är i! Inga onödiga tillsatser och om man använder ett bra havssalt - det jag har är det allra bästa! - så får man i sig livsviktiga mineraler på köpet! Icke att förakta med andra ord!

Men nu ska jag gå ut i köket och laga mat. Kanske blir det nåt med svamprester från frysen eller med "soja"såsen... Vi får se! Jag måste inventera kylskåpet först för att se vad som finns innan jag kan bestämma mig för vad jag ska laga! 😊

Anneli.

Inga kommentarer: