torsdag 15 augusti 2024

Hjälp! Det är en månad för tidigt!

Idag när jag gick ut till Da House för att vattna krukväxterna så passade jag på att ta ett par foton på vägen.

Från fönstret inne vid min dator i vårt boningshus såg jag att Käre Maken höll på att klippa gräset så jag skyndade mig ut för att hinna ta ett kort på vår gräsmatta som var översållad av gula blommor: 

De är som små minisolar! 🌞

Jag tog också ett foto på potatisodlingen i lådorna utanför huset vilket var en sorglig syn: 

Jag vet inte hur väl det syns på kortet med det ser för bedrövligt ut! Vänstra lådan har helt gett upp! Det är en endaste grön stjälk som fortfarande ser ok ut resten har vissnat ner!
I den högra lådan - som ju varit finast hela tiden - har blasten gulnat och håller på att vissna ner där också! Men... men... det är ju en månad för tidigt!!! 😨

För en vecka sen grävde Käre Maken upp en av potatisplantorna i den vänstra lådan för att se vad som fanns under den. Det var 6-7 rätt små potatisar som i och för sig var fina men... små! Jag borde väl ha tagit ett foto på dem men det kom jag på först efter att jag ätit upp dem. Sorry about that! 

Så, vilken dag som helst kommer åtminstone den vänstra lådan att grävas ur och som vanligt kommer jag att ta kort på det! Den plantan som redan är uppgrävd visade ju iallafall att det finns potatis där under blast och jord, bara inte så mycket som jag hoppats! Men man får vara glad för det som blir! 

Men nu tänkte jag avsluta med nåt roligare nämligen vad jag gjorde i söndags! Då träffade jag några av mina "homies"; mina tjejkompisar, på knytkalas och oj vad mycket gott vi käkade! Tyvärr har jag inga fotobevis på det - bara på mitt bidrag till kalaset: nämligen en jordgubbs- cheesecake: 

Tror du att den var nåt god då? 
Mmmm... Supergod!! 😋 
100 % ekologisk, kanske 50 % raw och bara nyttiga ingredienser! Så det är inte mycket att klaga på! Men det var det ingen som gjorde heller kan jag avslöja från säker källa! 😎

Men nu börjar det bli dags att masa sig ut i köket och laga middag så detta är allt för idag! 
Mors!

Anneli.