onsdag 19 juni 2024

Odling och Midsommar 2024

Jaa du... Här blir det inte många barn gjorda som en god vän till mig brukar säga. Jag vet ärligt inte hur man kan leva när man är så trött och slut som jag är hela tiden!
Min endokrinologdoktor "Dr P" är allvarligt orolig för mig sa han (igen...) när jag var på läkarbesök hos honom förra måndagen.
Igår när jag var på Falu lasarett på ögonmottagningen (för fjärde gången i år!) och gjorde massa olika undersökningar (olika syntest, ögonbottenfotografering och tryckmätning av mina ögon bl a) och sen fick prata med en ögonspecialist så fick jag både bra och inte så bra besked... Jag ska inte tråka ut dig med detaljerna men summa sumarum så är det ingenting akut och just ingenting har förändrats sen i januari som tur är. Men jag fick två sorters ögondroppar utskrivna - en mjukgörande och fuktighetsgivande och en mer medicinsk som ska minska trycket bakom ögonen. 
Jag "hör" vad de som känner mig tänker och undrar: "Kommer hon verkligen att ta medicindropparna"? Jag må vara en motvallskäring av rang men ibland så bestämmer jag mig för att lyda doktorn och det här är ett av tillfällena! (Nu riktigt "hör" jag min ärkepolare C's ljudliga suck av lättnad! 😜😂 ) Käre Maken är in till stan i skrivande stund för att hämta mediciner på apoteket till mig; ögondropparna och Thacapzol (för sköldkörteln)!

Ja, ja! Jag ska inte tråka ut dig med mina krämpor längre! Det är som min mamma brukade säga: "Man blir inte frisk av att prata om sina sjukdomar"! Kan bara tillägga lite snabbt att jag går fortfarande hos Homeopat och min förstorade sköldkörtel har faktiskt blivit lite mindre! 😃 Och så har jag lovat Dr P att jag åtminstone ska prata med en kirurg om det här med att operera bort sköldkörteln (som "alla" läkarna tycker att jag ska göra).

Anledningen till att jag skärpte till mig och skrev ett blogginlägg idag är för att önska alla mina bloggläsare en riktigt fin Midsommar och för att visa lite foton från mina små odlingar! Jag börjar med ett rykande färskt foto på några av smultronplantorna i gamla odlingsplätten: 

Det är några små kart men inga mogna smultron än.

Den 29 maj var jag ute och fotade lite för då hade precis några potatisplantor tittat upp i pallkragarna och jag hade tänkt att skriva ett blogginlägg om det. Men det sket sig... 😴😴😴 Men för jämförelse kan jag visa ett foto på hur det såg ut då: 

och hur det ser ut idag, precis 3 veckor senare. Det har det hänt lite kan jag säga! Nu ser ut så här: 
Det tog sig efter regnet kan man säga! Och apropå det så vill jag säga att det här vädret vi har haft de senaste veckorna har varit perfekt för odling; ömsom sol ömsom regn, inte för kallt, inte för varmt! En odlares våta dröm kan man nog säga faktiskt! Vi får hoppas att det håller i sig!

I "lök och salladslådan" ser det ut så här: 

Inte så myckat att skryta om än så länge men sommaren har ju just börjat så det finns hopp om en bra skörd! 

Förutom sparris som jag visade i förrförra blogginlägget så har vi (läs: Käre Maken) just skördat den första rädisan nere från stora landet: 

och den tänkte jag mumsa i mig så fort jag har postat detta blogginlägg! 😋
Vid närmare eftertanke så ska jag nog skynda mig att posta detta blogginlägg för jag blev väldigt sugen på rädisa helt plötsligt! 😉

Ja men, då ses vi när vi ses nästa gång! Ha nu en fantstiskt fin midsommar, ta det lugnt med spånken (alkohol) och gör ingenting som jag inte skulle gjort! 😜😎

Anneli.