Sidor

torsdag 29 augusti 2013

UVI - hur har det gått

Nu har jag inte skrivit på länge - helt enkelt för att jag blev JÄTTESJUK! Det jag har haft var inte bara en liten UVI (urinvägsinfektion) utan en STOR som höll på att utvecklas till blodförgiftning! Jag har haft hög feber och i 4 dygn gjorde jag inget annat än sov, drack och pinkade! När jag tillslut tog mig till VC (vårdcentralen) var det bara att bita i det sura äpplet och göra som doktorn sa; äta penicillin!

Hur kunde det bli så här? Jag har ställt mig själv den frågan många gånger de senaste veckorna. Men jag har en teori som är så här:
1. STRESS. På sista tiden har jag varit väldigt stressad. Parallellt med att jag jobbat har jag ju gjort ordning i min lilla fina lägenhet, den jag kallar Da House, och packat och packat upp, städat och diskat, kört grejer fram och tillbaka, putsat fönster, strukit gardiner, planerat och haft tidspress...! Som "grädde på moset" har jag hjälpt min ene son som håller på att flytta hemifrån + haft kalas för honom när han fyllde 19 år den 15 augusti. Det har helt enkelt varit för mycket för mig!

2. Vid två tillfällen har jag trott att "nu är jag typ frisk" och slappnat av och inte skött mig som jag borde. Den ene gången var just när vi firade sonens 19-årsdag. Då satt jag ute på en kall plaststol i trädgården och fikade med familjen. Den andra gången minns jag faktiskt inte riktigt just nu, men det spelar ingen roll för det som hände var att jag inte fortsatte att sköta mig som jag borde!
MEN DET VET JAG JU ATT MAN ALLTID SKA FORTSÄTTA BEHANDLA SIG FLERA DAGAR EFTER ATT MAN TROR ATT MAN ÄR FRISK!! Aaaaaarrrrrgggggghhhhhhhh!! Hur kan jag vara så DUM?!?

*Note to self: Påbörja alltid behandling vid första symptom. Fortsätt alltid behandling i flera dagar efter jag tror att jag är frisk.*

Ja, så när man inte sköter sig som man vet att man borde så får man helt enkelt betala priset: Penicillin!

Men jag har fått en ny "vapendragare" i kampen mot UVI:
Tipset om Björkglukos fick jag från facebook-gruppen "kropp och hälsa" men jag har inte testat det än. Tycker inte det är nån idé när jag äter penicillin. Så denna burk ska jag ha i "bakfickan" om eländet skulle slå till igen efter att penicillinkuren är slut! För jag pallar inte att bli så här sjuk igen - det är ett som är säkert! Och jag vill inte äta penicillin i onödan!

Vill du köpa Björkglukos så kan du göra det från http://www.biomax.nu/produkt/bjorkglukos/

Anneli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! Kom ihåg att komma tillbaka för att se vad jag har svarat och se om det ev finns andra kommentarer! :D