Sidor

tisdag 13 augusti 2013

Naturlig bot; Urinvägsinfektion

Jag ÄLSKAR facebook! Ja, inte allting med facebook, men det jag syftar på nu är olika intressegrupper som jag är med i!

Igår åkte jag på mitt livs andra urinvägsinfektion. :-( Den första hade jag nån gång i 12 - 13-årsåldern och jag minns att jag fick nåt homeopatmedel av min mamma som var duktig på sånt. Nu finns inte min mamma kvar att fråga, och jag försökte febrilt komma ihåg vad som var bra mot urinvägsinfektioner... Jag vet ju att jag vet massa saker man kan göra, men jag kände mig alldeles tom i huvudet och det enda jag kunde tänka var att dricka mycket och få i mig C-vitamin... What to do, what to do??
Jo: slå på datorn, logga in på facebook och gå in på gruppen "Kropp och Hälsa" och be om hjälp! På mindre än 10 minuter hade jag fått massor av tips och råd från människor jag inte kände till före i morse!!

Jag tänkte att jag skulle sammanställa alla tipsen här:

Regel nr 1: Drick, drick, drick! Och förstås kissa, kissa, kissa!!

2: Undvik socker och andra snabba kolhydrater! Bakterierna som orsakar urinvägsinfektion lever av socker! Tänk på att juice är väldigt sockerrikt och att bröd och annan stärkelse blir till socker i kroppen.

3: Citronjuice och Tranbärsjuice är undantaget från "ingen juice-regeln", men drick det med måtta!

4: Lingon (osötade) och té på lingonblad. Även té på älggräs/älgört, kamomill och/eller ingefära.

5: Bikarbonat! Blanda 1 tsk i ett glas vatten och drick på fastande mage. Vänta med att äta minst en halvtimme i och med att magen behöver vara sur för att kunna smälta maten och bikarbonaten gör den tillfälligt basisk (och basar din kropp som bonus).

6: Persiljeavkok - både att dricka och till sittbad.

7: Dricka och badda med Kollodialt silver! Drick 1 - 2 msk flera gånger om dagen!

8: Ett Ayurvediskt recept: 2 tsk gurkmeja (+ 3 korn kardemumma för smakens skull) kokas upp med en kopp mjölk och drickes. Enligt han som kom med tipset skulle det ta max 3 dagar att bli frisk, men jag vet inte hur ofta man ska dricka det. Gissningsvis ett par gånger om dagen.

9: Mer té mot urinvägsinfektioner. Jag kopierar rätt av från facebook: 
Hej Anneli! Det finns otroligt bra örter som blommar nu som är mycket bra vid urinvägsinfektioner... Gullris- stödjer njurfunktionen och är urindrivande. Nässlor - är en otroligt nyttig ört, innehåller en massa spårämnen och mineraler, samt är urindrivande. Ljung- är milt urindrivande samt innehåller ett ämne (Arbutin) som omvandlas i urinvägarna till hydrokinon, som har en antiseptisk verkan. (helst i basisk urin). Dessa tre örter kan du plocka och bland själv vid denna årstid. Ta 2 tsk torkad (eller dubbelt upp färsk) blandning av detta och slå över ca 3 dl kokande vatten, låt stå och dra under lock i 5-10 min. Tillsätt gärna lite honung när temperaturen är under 40 grader (de välgörande enzymerna i honungen förstörs av högre värme). Drick 3 koppar/dag under 1-2 veckor. Dock brukar infektionen släppa redan efter någon dag. Inför nästa år så har jag ett dunderrecept, som du kan göra. Alla som jag har gett det till har blivit helt friska och hållt i sig under hela vintern. Du plockar allt själv, torkar det och tar fram vid behov.. Alla viktmått är för torkade örter. Åkerfräken (se till att du säkert vet vilken det är) 30 gram. Ljung-10 g. Brännässla- 40 g. Gullris-10 g. Pepparmynta- 10 g. Blanda dessa och ta beskriven mängd till te som ovan. En annan ört som kan användas är Mjölon. Den innehåller en massa Arbutin, till skillnad från ljung som enbart innehåller en liten mängd av detta. Det är bladen från mjölon man använder och de samlas helst in före blomningstiden. Som jag nämnde innan så har Arbutin störst verkan i en svag alkalisk urin (pH 8-8,5). För att få urinen basisk kan man äta mycket rotfrukter och grönsaker eller tillsätta 1/4 tsk bikarbonat till varje kopp te. Denna ört får max intagas under en veckas tid, då den är så otrolig effektiv. Om man är känslig för garvämnen så gör man ett kallvattenutdrag på dessa blad istället för att koka te. Ta 2 tsk i 4 dl vatten och låter det stå i 6-12 timmar, innan man silar det och dricker det. Mjölon bör endast tas om man har en riktigt kraftig och svåråtkomlig urinvägsinfektion... Lycka till 

10: Kamomillavkok som man häller i förslagsvis en potta och sätter sig på och låter ångan göra jobbet. Detta tips kommer från Ungern.

11: Vitkål! Ät rå vitkål eller mixa med vatten, sila och drick och lägg in ett blad (som du först pickat ordentligt med en gaffel) i trosan. Vitkål är inflammationsläkande! Byt vitkålsblad ca en gång i timmen och skölj av mellan bytena. Sov gärna med vitkål i trosan över natten också!

Ja, det här var det jag hade att komma med idag! Har du fler tips eller frågor så skriv gärna dem i kommentarsfältet!

Anneli.

2 kommentarer:

 1. Tack!!!
  Jag har precis åkt på en uvi och fick precis massor av hjälp.
  Guld!!!

  SvaraRadera
 2. Härligt att kunna hjälpa till!!
  Krya på dig nu!!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Kom ihåg att komma tillbaka för att se vad jag har svarat och se om det ev finns andra kommentarer! :D