fredag 28 februari 2014

ÄNNU en hårvårdsuppdatering!

Japp! Som bloggtiteln avslöjar så blir det ännu ett blogginlägg om hårtvätt och hår!
Jag tänkte nämligen berätta att jag nu försökt förtjocka "ägg-geggan" med fiberhusk - men se det var inget bra! Den gången jag provade det så tvättade jag håret precis innan jag gick och la mig, lät äggblandningen sitta i nästan en halvtimme innan jag sköljde ur det och sen gick jag och lade mig med blött hår. När jag vaknade nästa morgon och skulle borsta ur håret så var det som att nån hade haft i massor av hårspray - precis så kändes det! Och även om håret kändes lite bättre nästa dag så försvann inte hårspray-känslan förrän jag tvättat håret igen! Så det gör jag inte om! Och då ska ni veta att jag verkligen sköljer noga!!
Däremot så tycker jag mig uppleva att jag inte tappar lika mycket hår längre! Det sägs ju vara normalt att tappa mellan 100 - 200 hårstrån om dagen, men jag tycker mig som sagt märka en minskning av hår som fastnar i hårborsten nu efter att ha tvättat håret med ägg i snart en månad! Kan det verkligen vara så, eller är det jag som inbillar mig? Tänker att de flesta "köpe-schampo" innehåller ganska många kemikalier och andra ingredienser som verkligen inte är bra för varken hår eller hud (eller miljö!) och som kanske bidrar till att håret ramlar av fortare..
Är det nån av er som läser det här som upplever samma sak - eller något annat, så skriv jättegärna det i kommentarsfunktionen!

Ja, det här får bli allt för denna gång! Ha det så bra alla kära bloggläsare!

Anneli.

torsdag 20 februari 2014

Uppdatering om hårtvätt med ägg

Nä jag veeet.... jag är inte särskilt aktiv här på bloggen... Och det är inte för att jag inte har nåt att skriva om - tvärt om!! Jag har massor med saker jag planerar att blogga om här! Men orken och tiden är inte på min sida. Och så måste jag erkänna att jag prioriterar min "Rosa blogg"... Men även den försummar jag mellan varven.

Men nu är jag här, och jag hade tänkt att uppdatera det här med att tvätta håret med "ägg & tillbehör", för sen jag den 3:dje februari för första gången tvättade mitt hår med ägg så har jag inte ens varit i närheten av ett vanligt schampo! Och på det stora hela är jag nöjd med resultatet!

PLUS OCH MINUS MED ÄGGSCHAMPO.

Plus: Håret blir rent och får massor av näring på kuppen. Jag behöver inget balsam efteråt och håret går ändå att borsta ut utan att bli (mer) statiskt (än med traditionellt schampo och balsam). Känslan av att allt jag kletar på mig faktiskt går att äta och inte innehåller en enda kemikalie är fantastisk! :D

Minus: Det är rinnigt och paltigt att få det i håret (jag har ännu inte försökt förtjocka det med något), och håret känns lite åt Svinto-hållet medan det är blött. (Jag skulle aldrig nånsin drista mig till att försöka borsta håret medan det fortfarande är blött - jag tror inte att det ens skulle gå!) Det krävs lite mer masserande i hårbottnen för att verkligen täcka hela håret med ägg-geggan - fast det är ju egentligen rätt bra... håret mår bara bra av lite massage! Sen ska man gärna ha rätt gott om tid i o m att äggschampot helst ska sitta kvar i håret en stund innan man sköljer ur det. 5 - 15 minuter åtminstone! Det är inget måste, men det känns lite "bortkastat" att skölja ur innan håret tagit upp all näring..!
Jag får dessutom tvätta håret med någon dag mindre mellan än med vanligt schampo, men det är bättre än jag befarade i alla fall! Och kanske att håret vänjer sig så småningom och håller sig fräscht längre. Time will tell!

Min plan är att skaffa mig en duschmössa så att jag kan bada medan schampot sitter i utan att jag råkar skölja bort ägg-geggan i badvattnet, och så blir det ännu bättre för hårtopparna eftersom det rinner ner för håret och bara droppar bort om inget hejdar det - som en duschmössa! Då får ju längderna och topparna verkligen ligga och "marinera" sig också! :D Blir nog bra det!! :-)

Min favvoblandning hittills är ägg + Molkosan + honung + några droppar Rosmarinolja. Jag tycker att jag inbillar mig att Molkosan är snäppet bättre än Äppelcidervinäger... tror jag...! Men vilket som funkar!

Japp! Det här blir allt för denna gång!

Anneli.

måndag 3 februari 2014

Rena produkter - rent hår

I natt blev jag av med oskulden!
Näää, inte DEN oskulden! Era snuskpellar!! ;-) Jag har ju 5 barn förijössenamn!! :P
Nä, den här oskulden var betydligt oskyldigare! För första gången i mitt liv tvättade jag håret med ett helt naturligt, hemmagjort schampo och balsam!
Jag har tänkt på att göra det jättelänge, men jag ville göra slut på de schampon jag hade först. Nu är de slut och det var alltså dags för att bli av med 100 %-naturligt-hemmagjort-schampo-oskulden! :D
I den vänstra koppen har jag balsamet som består av:
1 ägg
1 tsk honung
1 msk äppelvinäger
1 msk rosenvatten
och det var ju bara att vispa ihop så var det klart!

I den högra koppen har jag schampot, lika lätt att vispa ihop och med nästan samma ingredienser. Men bara nästan:
1 ägg
1 tsk honung
1 tsk bikarbonat
1 msk rosenvatten

FAKTARUTA:
Äggvita, honung och bikarbonat är rengörande.
Äggula, honung och äppelvinäger är mjukgörande och återställer PH-balansen.

Nästa gång jag gör det här så ska jag förtjocka det med nåt - antagligen Huskfiber - för det var ganska paltigt att få in det i håret när det var så rinnigt, men det gick i alla fall, och det här blev resultatet:
Håret kändes ganska strävt och konstigt när jag hade både schampot och balsamet i håret - ungefär som när man badat i saltvatten! Jag hade det i håret ca 15 - 20 minuter (både schampo och balsam, fast inte samtidigt så klart!) och passade på att bada och fila fötterna under tiden.

RECENSION: Håret blev rent som ni ser av bilden, men inte lika mjukt som med "köpeschampo" och "köpebalsam". Det kändes fortfarande lite strävt när jag borstade ut håret i morse, men det är inte alls flygigt och det gick lätt att borsta ut det trots allt! Men jag har känslan av att det kommer se stripigt ut fortare än annars...! Vi får väl se!

Fortsättning följer; jag lär testa det här fler gånger!

Anneli.